Bőrápolási evolúció
2018. május 13. írta: Szolnoki Nikolett

Bőrápolási evolúció

img_8076.jpg

Ez az írás régóta Bianka barátnőm oldalán vendégeskedik, de most - hogy lett hova - hazahoztam Nektek. Ennek örömére még kicsit újraírtam is. Second edtion? Itt tartunk? Továbblépés azonban még nincs: 

  1. Pánik szakasz: Amikor rájössz, hogy a nappali-esti krém, bőrradír, sminklemosó micelles víz háromszög nem jó, Meghallod, hogy mások idegen nyelven beszélnek ilyeneket: "A TO. 30% AHA szerinted is a DE Baby Face dupe-ja?"
  2. Kapkodás szakasz: Megtalálod az olcsó koreai termékeket, oldalakat, eladókat és vagyonokat költesz el. Blogger és youtub-er listád lesz. Feljegyzéseket készítesz, teleírt jegyzetfüzet lapok tarkítják a tükröt és a fürdőszobád úgy néz ki, mint egy drogéria. Új polcot szerelsz fel. A postás elkezd a keresztneveden szólítani, te pedig névnapi ajándékkal kedveskedsz neki.
  3. Átmeneti szakasz: INCI-t tanulsz és kinyitott internettel mászkálsz szemüveggel az orrodon a drogériában. Orr-rácolva, finnyásan teszed vissza a krémek java részét. Megtanulod a vámszabályokat és paragrafus szerint képes vagy idézni azokat. Észreveszik a változást rajtad. Fényvédő gyűjteményre teszel szert.
  4. Túlhasználás szakasz: Csak értelmes hatóanyagokat használsz, azokból viszont dupla mennyiséget, mégsem érted, miért piros a fejed. Facebook oldalt indítasz és megosztod a nehezen megszerzett tudást barátnőiddel, szomszédaiddal és bárkivel, aki szembejön és van türelme végighallgatni. Már érted a rövidítések zömét és majd szétvet a büszkeség. Karácsonyra mindenki szérumot kap körülötted. Mivel minden tudás birtokában vagy, türelmetlenül dobolsz az aszalon az ujjaiddal, hogy na mi lesz már? Nincs lazítás, csinálni kell. 
  5. Kiforrott szakasz: Vásárlási stop-ra teszed magad. Elkezd vonzani a minimal rutin. A The Ordinary-t Niod-ra váltod, szelektálsz a koreai márkák között, nyugatról is lehetőleg az kell, ami nehezen hozzáférhető. Célzottan költöd el a nagy összegeket. Lelkiismeret furdalás nélkül iktatsz be "hidratálás-only" kényeztetős napokat. Elkezdesz elajándékozni. Felszabadul két fiók és egy polc. Nem érdekelnek a negyedévente változó trendek. Szintet tartasz, elégedett vagy, pontosan tisztában vagy a bőröd igényeivel. Tudod mi a különbség az álom és a valóság között. 

Nem tudok túljutni a 4.-es szakszon. Áltatom magam, hogy igen, de azokban a pillanatokban, amikor tényleg egyedül vagyok magammal, tudom hogy nem. Még nem. Még szaladok a ráncaim mellett, még nem tudom elengedni őket, hogy nosza-szaladjatok-egyedül-én-kicsit-lassítok-és-innen-messziről-szurkolok-nektek. Majd lesz ilyen is. De nem megy varázsütésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://csodapatika.blog.hu/api/trackback/id/tr4913909170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása