A tél és a fényvédők
2019. január 08. írta: Szolnoki Nikolett

A tél és a fényvédők

screen_shot_2019-01-08_at_19_08_49.pngNemrég felmerült a Csodapatika csoportban, ki hogy ki mit gondol a téli fényvédőzésről? Ki lehet-e hagyni, vagy a sima fényben is van UVA tehát biztos ami biztos, kenjük.

Ha a havon szikrázva süt a nap és reggeltől napnyugtáig kint vagyunk a hófehérben és suhanunk a lankánkon, akkor nem kérdés. Ha nem suhanunk, hanem esünk-kelünk, akkor sem kérdés. Ki ne emlékezne a síelésről hazajövő, pipacsra sült osztálytársakra a napszemüveg-fehér-panda-eyes-zal? Így utólag: micsoda napkár, akkor: milyen jó idejük lehetett, igaz?

De térjünk vissza a jelenbe, dolgos hétköznapok, reggel sötétben megyünk és délután sötétben jövünk.

Nem gondolkozom túl sokat, a hidratálómban van spf30, reggelente azt használom. Nem tépelődök, nem kockáztatok, nincs taktikázás. Hidratáló úgyis kell, ha van benne kellő faktroszámú fényvédő és jó  formula, akkor a fényvédő kérdés kipipálva. A mai fényvédők jók, hidratálnak, nem fehérek, nem szárítanak, ha fizikai még csak nem is irritál. Valójában sosem fogom megtudni, melyik bőrsejtemet mentem meg egy kis szabadgyöktől, kis DNS kártól vagy melyik ráncnak adok még pár év haladékot. De nem kérdés, hogy kenem. Innentől mindegy, hogy "hidratáló hatású fényvédő" vagy "nappali hidratálókrém spf-el" a kence neve. 

Nem bánom, hogy most nem a fényvédőzés és az azon való morfondírozás tölti ki a napjaimat. Nincs “mit kenjek smink alá”,  nincs “melyik réteg mikor csúszik el a melegben”, nincs “túl sötét-e a színezett kivitel” és főleg nincs “mikor és hogyan kenjem újra” diilemma. Kenem reggel és kész. 

Állandó téli csapattagok a NIOD Survival 30, az Image Prevention Hydrating Moisterizer spf 30 és kémiainak a jobb napokon az Olay Regenerist Daily spf30.

Viszont azon kapom magam, hogy a tavaszt várva már a nyári fényvédő kollekciót állítom össze magamban. Kinéztem néhány – számomra – újdonságot és ígéreteset az egy-két bevált darab mellé.

Réginek közül marad az  Australian Gold Botanical Tinted spf 50, az Image Prevention Hydrating Moisterizer spf 30.

Új kalandnak ezeket néztem ki:   Make P:rem Blue Ray Sun Cream SPF 50+ PA ++++, a Paula’s Choice Resist Super-Light Wrinkle Defense SPF 30 és az az Elta MD UV Elements SPF 44

Újítani, utánajárni, kísérletezni, keresgélni mindig kell. Mégpedig azért, hogy izgalmas maradjon a napvédő vadászat mint életforma.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csodapatika.blog.hu/api/trackback/id/tr5814548474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jadviga13 2019.01.29. 00:35:37

A PC hosszúnevűjéből javaslom, hogy próbálj mintát, engem pergamenné szárított...
süti beállítások módosítása