Minimálrutin
2018. május 13. írta: Szolnoki Nikolett

Minimálrutin

ami időnként senkinek sem árt

1ktso9.jpg

Minél több finomságot kenek az arcomra, annál inkább meg vagyok sértve, ha nem szépülök a számíze szerinti tempóban. Méginkább olyan mintha az elmúlt évem nem arról szólt volna, hogy mindent bőrápolással és antiageing-gel kapcsolatos okosságot elolvasok-megtanulok-utánajárok-szűrök. 

Miért használok néha minimálrutint?

Felmerül a gyanú bennem, hogy túlhajszolom a bőröm és pihennie kellene egy kicsit. Nem piros, nem csíp, nem haragos, nem ég, nem hámlik, de kiszáradós-pórusos-lötyi. Jó-jó, de mit iktassak ki? Az A vitamint? Az erőpróba a bőrnek ugyan, no de azt soha nem fogom kihagyni, ha valamit nem, akkor a napvédőmet és a retinolomat nem adom. Nem megy. Kérjetek könnyebbet. Hámlasztók? Szó sem lehet róla, nem akarok megint szürke és fakó, mélypórusú lenni. Peptidek? Niacinamid? Korea? Deciem? Keresztre feszülök, komolyan. Sosem voltam óvatoskodó típus (ez biztos az anesztes múltból jön: fájdalomcsillapítás? vénás Nubain) a magam ötvenedik évével erre most pláne nincs időm. Gyengéd lemosó és SPF - ez lenne a válasz arra, mi a minimálrutin. Na, erre mondta Ildi barátnőm, hogy a minimálrutin az, ami hozzám képest a minimál. Vagyis ültessem félre a kisszerelmeim 70%-át és maradhat egy kis retinolos olajka, egy kis C vitamin az alap lemosó, hidratálás és SPF mellett. 

De ez a felszín. A fő dilemma egyben az élet-örök-dilemma is: mi a reális cél, mi a jó egyensúly? Az "adj türelmet, adj bátorságot és adj bölcsességet, hogy választani tudjak közülük" vágy. 

Bőrbe ültetve a filozófiát: Más lehet, hogy örülne ennek a tini-tonikozott, nyomkodott, radírozott és szétnapoztatott pofikának hogy mégis ilyen szép, hát örüljek én is. Vagy szubjektív, nekem van igazam: elrontom, túlkezelem, irritálom, sokkal szebb lehetne. 

Senki nincs aki ezt megmondja. Ja, és nem is lesz. Marad az, amitől a bőrápolás és az öregedés a legizgalmasabb, ami csak történhet egy nővel: változol vagy változtatsz. 

Hogyan használom a minimálrutint?

Egy hetet önmegtartóztató bőrápoló voltam. Este Bioderma rózsaszín micella, olajos lemoső kendővel letörölve, Niod SDSMCAIS és FECC (oh, innentől ez már nem minimálrutin! de higyjétek el, nekem az... ) Tindigo 0.5% retinol olajTO szkvalán és hidratáló krém. Reggel  egyszerű arcmosás, SDSM, CAIS, hidratáló toner (néhány réteg, bőven tapicskolva), Tindigo C vitamin és fizikai fényvédő. Tényleg ennyi. Kis smink. Be fogok vezetni ilyen heteket, mondjuk havonta - kéthavonta, a bőröm nagyon hálás volt hogy szabadságra mehetett. Lehet, hogy adok neki még pár napot, olyan jó ránézni. De lassan vár a többi kis szívemcsücske, AHA, egy kis retinolsav, ezmegaz. Tudom-tudom, nyár jön, de néhanapján engedni fogok a kísértésnek, mert a bőrápolás olyan mint a tánc: a koreográfia mellett van kedvből jövő mozdulat is!

A bejegyzés trackback címe:

https://csodapatika.blog.hu/api/trackback/id/tr8413909160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása