Bőrápolási filozófiám
2018. június 26. írta: Szolnoki Nikolett

Bőrápolási filozófiám

8g6a1068.jpg

Nincs időm a tündérkönny kivonatra, amit a legmagasabb hegycsúcson, a hajnalban virágzó varázsfű rügyéből gyűjtöttek össze. Nincs időm már az antarktiszi  gleccser mélyén megbúvó forrás habjából fermentált cseppekre. A nyasszaföldi szivárvány sellő pikkelyében talált gyémánt és aranyporra sincs már időm. 

Nekem hatóanyagok kellenek

Retinol származékok. Kémiai hámlasztók. Antioxidánsok. Napvédelem. Hidratálás minden formában. Double cleansing. Peptidek és niacinamid. 

Nem is fér más bele a reggel-esti rutinomba. Ennyi minden már nem minimálrutin. Hogy férne még bele kaviáros csillagpor, a szellőrózsa hagymakivonata és jégkorszaki bíboralga őrlemény? Sehogy. 

A szépészeti beavatkozásokról

Azt vallom, hogy első a bőr minősége. Mindenféle, mélyebb rétegben ható beavatkozásnak csupán akkor van igazi hozzáadott értéke, ha előtte otthon megteszünk minden megtehetőt. Jól átgondolt, felépített reggeli és esti rutin. Csak miután a bőrünkből kihoztuk a maximumot, jöjjenek a mélyebb rétegek. A botox nem teszi széppé a bőr felszínét. A feltöltés nem távolítja el a fakó, elhalt feslzíni hámréteget.  A lézeres kezelés nem tisztítja ki a pórusokat. A smintetoválás nem hidratálja a bőrt.

A smink

A smink egyre kevésbé feltűnő, inkább csak kiemeli a szépet, feldobja az összahatást. A smink a hab a tortán. A no-make-up sminkkel vagy a minimál sminkkel megy el a legtöbb idő, de az a leggyönyörűbb rajtunk. A jó vászon mellett jó festék és jó ecsetek kellenek. A kevesebb több. Smink gonolatokról többet itt olvashattok.

Szépség belülről

Odafigyelek én is mit eszem, de nem követek semmi fancy vagy bonyolult diétát, mindenevő vagyok. Inkább a mennyiséggel tudok csalni. Sok gyümölcs, zöldség, hús, tejtermék, mindenféle gabona, mindenféle rost, jóféle zsírok és igen szénhidrát is. Általába azért figyelek oda az összetevőkre és a mennyiségre, hogy lelkiismeret furdalás nélkül beleférjen ha kell a szülinapi torta, vasárnapi rántotthús, karácsonyki töltött káposzta és bejgli, nyáron lángos-fagyi-fröccs és a nyaralós gasztrokalandok. Nem fogyókúrázom folyton. Az evés örömforrás, társasági esemény, főzni jó. Ősztől tavaszig szedek D vitamint. Kampányszerűen hidrolizált kollagént teszek a reggeli smoothie-ba. Télen elfogy két doboz valamilyen multivitamin. Extra C vitamint nem szedek ennyi gyümölcs és zöld mellett. Évi 1-2 biotinos szépségvitamin kúra. 

A szépségápolásnak nincs vége

A bőrápolás számomra nem feladat, sokkal inkább életforma. Én-idő, jutalmzás, önismeret. Hobbi, barátok, társaság. Olvasás, tanulás, nyomozás, eszmecsere. Kaland, izgalom, felfedezés. 

Az öregedés nagyon hosszú idő, bőven van időnk hozzászokni. Tudomásul veszed hogy van, zajlik, elkerülhetetlen, de mellette nem adod fel, hogy szépnek őrizd meg magad. Nem akarsz változni, csak a régi szép dolgok maradjanak meg. Hogy osztálytalálkozón igaz legyen, hogy valaki összecsapja a kezét és azt mondja: te semmit nem változtál!

A külsőnk mögött hordozzuk akik vagyunk: személyiség, élettörténet, karakter, hangulat. Nem az arcodat szeretik, hanem téged. Számít, hogyan hordod a bőröd. Ha van kinek tetszeni, van mit csinálni, akkor szép vagy, szép leszel. 

Nem a ráncok öregítenek. Nem a látszódó dolgok öregítenek. Hanem a feladás, az elhanyagolás, az inaktivitás. A borúlátás, a lelassulás, a begubózás és a közöny. Ezek. Szóljatok, ha nem írok többet! Rázzatok fel, kérlek :)

(fotó: Márton Andrea

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csodapatika.blog.hu/api/trackback/id/tr1114066779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása