Kapok egy tubus festéket és Picasso is ugyanolyat, ki fest belőle szebbet?
2018. szeptember 17. írta: Szolnoki Nikolett

Kapok egy tubus festéket és Picasso is ugyanolyat, ki fest belőle szebbet?

Petrán Ágitól tanulok sminkelni


img_3840.JPG

Végre megnyílt Petrán Ági saját kozmetikai szalonja! Sminktanácsadáson jártam nála.

A bőrön volt a fókusz: előkészítés, alapozó, korrektor, blush, kontúr, bronzer, highlight. Mert tudjátok hogy itt is igaz: nem mindegy, hogy a ránc milyen bőrben fut. Nem érdekes annyira a száj, nem érdekes annyira a szem, amíg a bőr nem a lehető legszebb.

Kicsit tartottam tőle, hogy olyan élmény lesz, mint a stílustanácsadás volt az elején, vagyis hogy a feje tetjére áll minden és mire hazaérsz csak arra emlékszel, hogy egy csokornyi dolgon kell változtatni, de hogy min az köddé válik. Kicsit igazam lett, de csak kicsit. Ági a megmondhatója, hogy végig szorgalmasan motyogtam, mantraszerűen ismételgettem fő megjegyeznivalókat, hogy ne legyen olyan. 

A legjobb az egészben az, hogy gyakorlatilag megszeretteti veled a saját kenceficéidet. Ha kezelhetővé, használhatóvá válnak, rögtön a szeretem-sor elejére röpülnek. Ne dobd ki őket, megmutatom, hogyan használd másképp, hogyan használd jól!

A smink vadászat, mint életforma átértelmeződik. Nem túlélőharc, hogy megtaláld a legtutibb korrektort (hiszen már tudod hogy használd a sajátod), hanem kényes kis mazsolázgatás a beauty counter soron egy újabb ínyencségért. Csak a játék kedvéért. Ám ez óriási különbség.

Áginál technikát tanulsz, ecsetkezelést, fény és árnyék ismeretet. Lehet hogy mégis jók a régi cuccaid? És ha jól fogod az ecsetet, Picasso lehet belőled?

Ági nem véletlen “mérnöki precizitással” dolgozik (ez az eredeti szakmája, ő építészmérnök) és erre vesz rá engem is. A lényeg: alapos, precíz, pici csuklómozdulatok, pici ecsetek, pontos színelhelyezés. Ezzel kerülhető el, hogy million réteg csússzon egymásra, később pedig szanaszét.

Ezt is mostantól tudom jól megfogalmazni: a "bronzer" meleg-barna napcsókolás, oda teszem, ahol megsüthetne a nap (mert hát ugye nem süt meg). A "kontúr" hideg-barna és árnyékrajzolás az arcra. Same-same, but different. 

Azt hiszem, vége a leülök-és-lesz-ahogy-lesz, ötletszerű-sminktermékek ötletszerű felvitelének. Lett egy-két look, amit most gyakorolni fogok. Ha azok mennek, lehet ellépni a kályhától. Jöhet a móka része, a játék a sminkkel. Mert erről van szó: nem nyomasztó hiba-lefestés, nem kényszeredett festék-mögé-bújás, hanem a szép dolgok kiemelése.

Ui.: Olyan púdert kell keresnem, ami kifejezetten szem alatti részre való és nem minden-nedvességet-felszívó, mint a sima púder. Hátha. És elkezdődik a pici-fejű-ecset vadászat, mint életforma. Minden másom volt, van. Csak meg kellett őket szelídteni. Köszönöm Ági, hogy kicsit kísérsz a selyemúton!

(kép: @the.pinklemonade, Instagram)

A bejegyzés trackback címe:

https://csodapatika.blog.hu/api/trackback/id/tr2814066737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása