Őszi bőrápolási rutinom - plusz egy trükk
2018. október 26. írta: Szolnoki Nikolett

Őszi bőrápolási rutinom - plusz egy trükk

img_0051.JPGNyár közepe óta tervezgetem az őszi rutint. Még akkor kezdtem, amikor a hajam a nyakamra tapadt a melegben, amikor három rétegben kentem a fényvédőt és minden leolvadt rólam. Nem minimálrutin, de ne felejtsétek, nekem harcedzett, napfénycserzett, időálló, mesebeli próbákat kiállt bőröm van. Igazi leather skin.

Az alapelvek, a hatóanyagok, a sorrendiség egyetemleges tudás és tapasztalat és mint ilyen, személyre szabás után felhasználható. A bejegyzésben részlezett rutin azonban nem univerzális bőrápolási javaslat és nem követendő példa. Azt mutatom meg, hogy a filozófia, az elmélet hogy megy át nálam a gyakorlatba. 

Térjünk a lényegre. A lényeg pedig az, hogy ősszel a három réteg fényvédő lecsökkenhet egy rétegre és az aktívok száma és ereje megsokszorozódhat. Érts ezen főle retinolt és hámlasztást, juhé. 

Reggeli rutin

A reggel alappillére továbbra is a hidratálás, antioxidáns és napvédelem trió. Mellékpillérnek jöhet valami újdonság, kis nüansz. A lényeg, hogy a reggeli rutinnak olyannak kell lennie, ami szépen felszívódik, beépül, hiszen smink kerül rá, ami nem csúszkálhat vagy kukacosodhat rajta. Vagyis csupa könnyű kis szérum. Én most ezeket használom: NIOD SDSM mist, NIOD Re:pigment (ez a kis újdonság, ilyenkor nyár után, biztos ami biztos, ez kis nüansz), NIOD MMHC2, Timeless 20% C vitamin+E+Ferrulic Acid serum  és  Olaz regenerist spf30 daily cream (2 pumpányi belőle). 

Esti rutin

Este jönnek a nagyágyúk, felváltva. Egyik este a retinolsavé, másik este az AHA-é a főszerep. Felváltva. Egyik este - másik este. Azért esténként van a gálaműsor, mert mindkét primadonna fényérzékenyít, mindkettőnek időt hagyok hogy hasson és mindkettő után kényeztető-nyugtató szérumok, krémecskék és olajok jönnek, ami hidratál, nyugtat, kényeztet, amiben szinte fürdik az arcom. Jó-jó, tocsog.

Tehát úgy néz ki, hogy az esti rutin két felvonásból áll: először jönnek a nagyágyúk, majd néhány félóra-óra múlva, jön a rájátszás. Könnyű így, hogy hamar sötétedik, kinyúlnak a délutánok. Könnyű így, hogy este 5-kor nem a fényvédő újrakenésén gondolkodok, hanem kezdődhet a retinol-szeánsz. Van rá idő és én szeretek pepecselni vele. 

Így csinálom: Egyik este double cleanse, Retirides (Spanyolországban, patikában vény nékül kapható retinolsav) 0.05%, hagyom, várok, telik az idő. Másik este double cleanse, Alpha Skincare AHA Intensive Renewal szérum 14%. Később mindkettő után NIOD Modulating Glucosid  (nyugtató szérum), Dr. Loren Pickart féle super réz-peptid szérum,  (ez is kis nüansz, nem élet-halál kérdése), két csepp niacinamid, egy pillekönnyű cicakrém az Etude House SoonJung Cica balm és végül TO. "B" oil kerül. 

Fontos szolgálati közlemény: van olyan este, amikor nincs előadás. Esőnap van, csak-hidratálás. A főszereplők szabadnapot kapnak. Illetve kimenőre vannak küldve. Nincs semmi. Ilyen is kell olykor: one-night-only minimálrutin. Igen, picit hámlok itt-ott, ezek tényleg ketrecbe való bestiák, még szelídítési időszak van. 

És az ígért esti trükk

Van az esti rutinban egy fontos koreográfiai elem. Nevezetesen az, hogy legelőször a szemem környékét babusgatom, még mielőtt  kinyitnám a ketrecajtót. Az ehhez tartozó történet az, hogy kétszer haragítottam pirosra és dündire  a szemhéjam, míg rájöttem a lázadás okára: az ujjam, amivel hozzányúltam, glikosavas volt.  Vagyis a legfontosabb:  a szemem körül matatok először. Előbb mint az arcom többi részén és főleg azelőtt, mintsem bármi erős aktív hatóanyaghoz nyúljak. Tudjátok, hogy a szemre és szemkörnyékre nincs kifejezetten szemránckrémnek nevezett krémem  és sokkal inkább az a kérdés, hogy mi NE kerüljön a oda (jajj, csak semmi sav!), a szem körüli kalamajka nálam is külön bánásmódban részesül.  Beosztok még pár cseppet a tavaly Black Friday-kor beruházott NIOD FECC-ből, majd PC Clinical 1% Retinol Treatment kenek rá.  Igen-igen, nem arról szó, hogy retinol nem kerül a szemkörnyékre - pont oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, még szép, micsoda dolog lenne -, de gyengéd formulában és gyengéd összetevővel. És nem glikolsavas kézzel. 

Ez az őszi - téli bőrápolási filozófiám, ez a felépítése, ezek a lépések és ezek a hozzá tartozó trükkök. Az alapelvek, a hatóanyagok és a trükk egyetemes kincs. Az összes többi lépés saját nyomozás, vadászat és ön(bőr)ismeret keveréke. 

(A fotót én csináltam. A halloween tököt régi lábszárvédőből, azt is.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csodapatika.blog.hu/api/trackback/id/tr9314317903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása